Er zitten geen producten in uw winkelwagen. Misschien is het artikel dat u had gekozen uitverkocht.
Hoe season je je gietijzer snel en eenvoudig?
- Geplaatst op
- Door Pieter Morsink
- 0
In deze blog vertellen we je hoe je je gietijzer kunt seasonen voor het eerste gebruik en hoe je het goed onderhoudt.
Hoe kun je gietijzer seasonen?
Voor het eerste gebruik is het belangrijk gietijzeren accessoires goed te seasonen. Dit product van Keij Cast Iron is al geseasoned. Wel blijft regelmatig seasonen belangrijk voor het onderhoud. Zo bouw je langzaam een anti-aanbaklaag op.
- Maak het gietijzer goed schoon met water en afwasmiddel.
- Zet het gietijzer in een oven of op de barbecue (160 - 200 graden) en verwarm minimaal 30 minuten.
- Maak het gietijzer nu goed schoon met een doek of met keukenpapier.
- Vet het warme gietijzer goed in met Crisco, geklaarde boter of rijstolie.
- Haal het overtollige vet weg met een doek of keukenpapier.
- Plaats het gietijzer terug in de oven of barbecue en verwarm een uur.
- Laat het gietijzer afkoelen en verwijder het overtollige vet weer.
- Als het gietijzer is afgekoeld, vet je het nog 1 keer goed in.
- Hierna plaats je het gietijzer weer voor een uurtje in de warme oven of op de barbecue.
- Het gietijzeren accessoire is dan klaar voor gebruik.
TIP: Is je gietijzeren accessoire door te lange blootstelling aan vocht gaan roesten? Geen probleem, goed schoonmaken met een schuurspons even opnieuw seasonen en het is weer zo goed als nieuw! Door je gietijzer regelmatig te seasonen blijft het mooi en bouw je een goede anti-aanbaklaag op.
Reacties
Wees de eerste om te reageren...