KamadoBBQ BV

  • GEEN VERZENDKOSTEN VANAF € 75,- IN NL/BE
  • LEVENSLANGE GARANTIE OP ALLE KEIJ KAMADO'S
  • VOOR 17.00u BESTELD, ZELFDE WERKDAG VERZONDEN | WINKEL IN AMSTELVEEN
  • |
  • |
  • Registreren

Dutch Oven - 4.5 QT - preseasoned - 4,25 liter

  • Meer Keij Cast Iron
  • Mooie degelijke gietijzeren pan. Ook goed te gebruiken in een kampvuur. De deksel kan als skillet gebuikt worden. Past perfect op de 15" kamado of groter.
€44,95 €39,00
Artikelnummer: 143
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
... updating the shopping cart ...
Aan verlanglijst toevoegen
  • GEEN VERZENDKOSTEN VANAF € 75,- IN NL/BE
  • LEVENSLANGE GARANTIE OP ALLE KEIJ KAMADO'S
  • VOOR 17.00u BESTELD, ZELFDE WERKDAG VERZONDEN | WINKEL IN AMSTELVEEN

De voordelen van de Dutch Oven - 4,5 QT - pre seasoned

Mooie degelijke gietijzeren pan die al is geseasoned. Ideaal om heerlijke stoofpotten te maken op de barbecue. Deze pan heeft een inhoud van 4,25 liter. Met behulp van de accessoire ring die bij de divide and conquer wordt geleverd, hang je de pan eenvoudig boven de hete kolen of zet de pan direct op het rooster of in de kolen.

Doordat de deksel ook is voorzien van pootjes kun je deze omgedraaid gebruiken als skillet. De Dutch Oven heeft in de rand van de pan en in de deksel een kleine inkeping. Als je deze boven elkaar plaatst, kan hier lucht/kookvocht door ontsnappen. Wil je alle sappen liever in de pan houden? Draai de deksel dan iets en dan sluit de pan helemaal af.

In het midden van het hengsel zit een knik, zodat de dutch oven recht aan een ketting blijft hangen en de haak van de ketting niet gaat schuiven. 

Deze gietijzeren pan van 4,25 liter is geschikt voor de 15" Kamado (direct in de kolen) en groter (zowel in de kolen als op het rooster). Ideaal voor gezinnen en grotere gezelschappen. 

Onderhoud van de Dutch oven:

Om je dutch oven in topconditie te houden, is het belangrijk dat je de pan regelmatig seseasoned.

Seasonen gaat als volgt, maak de Dutch oven goed schoon met water en afwasmiddel. Zet het vervolgens in de oven of op de barbecue (160-200 graden) en verwarm de dutch oven minimaal dertig minuten. Maak de pan en deksel hierna goed schoon met een doek of keukenpapier.

Vet de gietijzeren pan en deksel daarna in met Crisco, geklaarde boter of rijstolie en haal het overtollige vet weg met een doek of keukenpapier. Plaats de dutch oven terug in de oven of op de barbecue en verwarm deze voor een uur. Laat het daarna afkoelen en neem het overtollige vet weer weg. Wanneer de pan en deksel zijn afgekoeld, vet de pan en deksel dan nog 1 keer in. Verwarm nogmaals een uur in de oven of op de barbecue. Nu is de dutch oven weer klaar voor gebruik.

Tip : Je kan de pan ook heel makkelijk seasonen met de handige pan coating spray (zie hier ). 

Specificaties buitenmaten:

  • Hoogte exclusief deksel: 10 cm
  • Hoogte inclusief deksel: 16 cm
  • Breedte incl handvatten: 31 cm
  • Diameter: 25,5 cm
  • Diameter bodem: 21 cm
  • Gewicht: 5 kg

Geen specificaties gevonden

  • Code 143
  • EAN 8720254417424
  • Gewicht 200
Gerelateerde producten

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Socialmedia

© Copyright 2024 KamadoBBQ BV - Powered by Lightspeed - Theme by totalli t|m e-commerce