KamadoBBQ BV

  • GEEN VERZENDKOSTEN VANAF € 75,- IN NL/BE
  • LEVENSLANGE GARANTIE OP ALLE KEIJ KAMADO'S
  • VOOR 17.00u BESTELD, ZELFDE WERKDAG VERZONDEN | WINKEL IN AMSTELVEEN
  • |
  • |
  • Registreren

Grate Goods - Allbrine Nr.1 - 2000 gr

  • Meer Grate Goods
  • Pekel je BBQ-gerechten met deze heerlijke Allbrine pekelmix voor mals vlees, gevogelte, vis en zelfs groente van de barbecue. Het geeft meer smaak en malsheid aan je gerechten. Zeker bij low en slow geeft het een heerlijke twist.
€16,29
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
... updating the shopping cart ...
Aan verlanglijst toevoegen
  • GEEN VERZENDKOSTEN VANAF € 75,- IN NL/BE
  • LEVENSLANGE GARANTIE OP ALLE KEIJ KAMADO'S
  • VOOR 17.00u BESTELD, ZELFDE WERKDAG VERZONDEN | WINKEL IN AMSTELVEEN

Waarom heb je Grate Goods - Allbrine Nr.1 echt nodig?

Allbrine is ontstaan uit de traditie van het pekelen van eten. Deze methode heeft zich door de jaren heen ontwikkeld van een manier om de houdbaarheid van vlees, vis en gevogelte te verlengen tot een techniek om de malsheid en smaak van gerechten nog beter te maken. In Amerika, waar ze vaak met grotere, wat grovere stukken vlees werken die uren op de BBQ liggen, is Allbrine niet meer weg te denken uit de BBQ-scene.

Het vlees houdt door het pekelen meer vocht vast, waardoor het ook na urenlang grillen nog heerlijk sappig en mals is. Daarom vind je het ook bijna altijd terug in de wedstrijduitrusting van professionele Pitmasters. Het voordeel van Allbrine Nr 1 van Grate Goods is, dat de mix zo goed is, dat je niet onderdoet voor de professionele Pitmasters!

 

Hoe gebruik je Allbrine Nr. 1 pekelzout voor sappig vlees?

Allbrine Nr. 1 kun je zowel gebruiken om nat te pekelen als om droog te pekelen. 

Droog pekelen doe je door het gerecht in te wrijven met het pekelzout. Laat dit 30 tot 90 minuten intrekken en verwijder vervolgens de overtollige Allbrine Nr. 1. Bereid je gerecht daarna op de BBQ. Droog pekelen onttrekt (overtollig) vocht uit het gerecht. 

Voor nat pekelen los je 100 gr. Allbrine Nr 1 pekelmix op in 1 liter warm water. Laat dit mengsel vervolgens afkoelen tot 1 - 7 graden ℃. De Allbrine is dan klaar om te verwerken.

Dat kan op 2 manieren. De eerste manier is een pekelbad. Leg je vlees, gevogelte, vis of groente in het pekelbad en laat het hier een paar uur tot een paar dagen in liggen, afhankelijk van de gewenste pekel intensiteit. De pekel trekt over het algemeen ongeveer een cm per dag  in het gerecht.

Heb je de tijd (of het geduld) niet om je gerecht dagenlang in de pekel te laten liggen? Dan is de tweede manier, het injecteren van de pekeloplossing, een goed alternatief. Gebruik hiervoor de Grate goods injector of de Keij Marinade spuit voor. 

Is een emmer van 2000 gram een beetje veel? Gelukkig hebben we de Allbrine Nr1. ook in een handige strooibus van 800 gram. Die vind je hier.

Ingrediënten:

zout, suiker, selderij, ui, wortel, jeneverbessen, komijn, mosterd, peper, prei, piment, venkelzaad, chilipeper, laurier. 

Geen specificaties gevonden

  • EAN 8719326006178
  • Gewicht 2000

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Socialmedia

© Copyright 2024 KamadoBBQ BV - Powered by Lightspeed - Theme by totalli t|m e-commerce