Er zitten geen producten in uw winkelwagen. Misschien is het artikel dat u had gekozen uitverkocht.
- + KAMADO (38)
- + KAMADO ACCESSOIRES (377)
- + BARBECUE ACCESSOIRES (128)
- + NAPOLEON BARBECUES (140)
- + HOUTSKOOL en ROOKHOUT (82)
- + RUBS & SAUZEN (177)
- + KAMADO ONDERDELEN (66)
- BLACK FRIDAY (28)
- + RECEPTEN (112)
- + SALE (128)
- + CADEAU (20)
- BBQ WORKSHOPS (24)
Rookhout Chips en Rookplankjes
Hoe gebruik je rookhout op je barbecue?
Rookhout geeft je gerecht net dat beetje extra. Zelfs een hamburger wordt een culinair gerecht met een beetje rookhout.
Ons BBQ rookhout is 100% natuurlijk en kan gebruikt worden op houtskool en gasbarbecues. Het hout is zorgvuldig geselecteerd om de beste kwaliteit te garanderen. Dit product is geproduceerd van 100% bastvrij hout zonder andere toevoegingen. Chips zijn perfect voor warm roken.
Roken met Chips
Strooi een handvol houtsnippers op en rond de gloeiende kolen. Voor meer rooksmaak de chips voor gebruik in water weken (30 min.) Voor gebruik op een gasbarbecue altijd een smoker box gebruiken.
Roken met plankjes
De plankjes week je voor gebruik ca. een half uur voor in water. Leg het gerecht op de plank en plaats de plank op een rooster direct boven de vlammen. De plank zal aan de onderkant smeulen en op die manier constant rook afgeven. Daarnaast beschermt de rookplank je gerecht tegen de directe hitte van de vlammen en ben je dus indirect aan het bereiden op je bbq of kamado.
Welke soorten rookhout zijn er?
Op basis van onze 'rookervaringen' hebben we onze favoriete rookhoutsoorten geselecteerd en die opgenomen in het assortiment. Voor de chips zijn dat:
- Eiken (oak): Geeft een sterke rooksmaak af en is perfect voor rund en lam.
- Appel (apple): Geeft een subtiele zoete vleug aan gevogelte en varken.
- Kers (cherry): De zoetige rooksmaak van kers gaat eigenlijk heel goed samen met bijna alle denkbare gerechten.
- Beuken (beech): nieuw met roken? Probeer beuken, de erg milde smaak hiervan combineert goed met alle soorten vlees en vis.
Voor de rookplankjes hebben we gekozen voor Cederhout. Deze houtsoort geeft een rooksmaak met zoete, kruidige tonen. Warmgerookte zalm van een cederrookplank is niet voor niets een klassieker. Maar combineer de plankjes ook eens met parelhoen of lamsbout. Verrassend lekker!
Bij gerookt vlees zie je in de eerste buitenste millimeters vaak een rozige verkleuring. Dit betekent niet dat het vlees nog rauw is, maar komt door de chemische reactie van het vlees op de rook. Dat werkt natuurlijk ook leuk mee in de presentatie van je vlees, als je het in plakken serveert.
Toon 1 - 10 van 10
-
Weergave
- Sorteren op