Er zitten geen producten in uw winkelwagen. Misschien is het artikel dat u had gekozen uitverkocht.
- + KAMADO (38)
- + KAMADO ACCESSOIRES (377)
- + BARBECUE ACCESSOIRES (128)
- + NAPOLEON BARBECUES (140)
- + HOUTSKOOL en ROOKHOUT (82)
- + RUBS & SAUZEN (177)
- + KAMADO ONDERDELEN (66)
- BLACK FRIDAY (29)
- + RECEPTEN (112)
- + SALE (127)
- + CADEAU (20)
- BBQ WORKSHOPS (24)
Divide and Conquer
Wat is een divide and conquer?
Het divide and conquer flexible cooking system is de onmisbare accessoire voor je Kamado. De divide and conquer bestaat uit een frame waar 2 half moon keramische deflector plates in passen. De 2 bijgeleverde half moon rvs bbq roosters kun je op 2 verschillende hoogtes in het frame plaatsen. De divide and conquer wordt gecompleteerd met een accessoire ring, handig om bijvoorbeeld een dutch oven in te hangen of je pizzasteen op te leggen.
Wat zijn de mogelijkheden met een divide and conquer?
Eindeloze mogelijkheden biedt de divide and conquer. Direct en indirect grillen op verschillende niveaus, gelijktijdig direct en indirect bbq-en. Heel handig ook als je tijdens de bereiding switcht tussen direct en indirect grillen. De meest voor de hand liggende mogelijkheden hebben we hier voor je opgenoemd. Maar laat je niet tegenhouden om nog meer combinaties te bedenken.
- Half direct, half indirect (als je een gerecht eerst rustig op de juiste kerntemperatuur wil laten komen en daarna wil afgrillen). Vóór je begint deel je de divide and conquer in met 1 half moon deflector plate. Plaats een half RVS rooster op het hoogste niveau boven de deflectorplate. Aan de kant zonder deflectorplate plaats je het rooster (RVS of gietijzer) op het laagste niveau. Zo kun je onder het BBQ-en heel makkelijk schakelen van indirect garen naar direct (af)grillen en weer terug zonder platesetters te verwijderen of te plaatsen.
- Helemaal indirect (als je voor low en slow gaat). Plaats beide deflector plates in het RVS frame. Zo creëer je een grote indirecte zone. Super handig als je iets voor langere tijd op je Kamado wil laten liggen. Eventueel kun je door de halve roosters op verschillende niveaus te plaatsen nog 2 temperatuurzones maken. Waarbij het onderste niveau het warmst is (dichter bij de kolen).
- Helemaal direct (als je een groot gerecht wil afgrillen). Laat beide deflectorplates uit de divide and conquer en plaats je (gietijzeren of RVS) roosters op het laagste niveau. Op deze manier zorg je de mooiste grillstrepen als gevolg van de maillardreactie*!
De divide and conquer combineert ook super met een half moon gietijzeren rooster of een half moon gietijzeren grillplaat. Doordat gietijzer nóg heter wordt dan RVS, heb je een sterkere maillard reactie van het vlees/ de vis/ de veggies met nóg lekkerder resultaat.
*Maillardreactie bij afgrillen: door de verhitting onstaat er een chemische reactie tussen aminozuren en de suikers in het gerecht, waardoor het bruin kleur en een knapperig laagje ontstaat.
Toon 13 - 24 van 36
-
Weergave
- Sorteren op