KamadoBBQ BV

  • GEEN VERZENDKOSTEN VANAF € 75,- IN NL/BE
  • LEVENSLANGE GARANTIE OP ALLE KEIJ KAMADO'S
  • VOOR 17.00u BESTELD, ZELFDE WERKDAG VERZONDEN | WINKEL IN AMSTELVEEN
  • |
  • |
  • Registreren

Hoe maak je een pizza met een pizzasteen op je barbecue - ultieme gids

Ontdek de kunst van het bakken van de perfecte pizza op je barbecue met een pizzasteen. Deze ultieme gids leidt je door het proces om die onweerstaanbaar knapperige bodem te krijgen, met die heerlijk rokerige accenten die alleen een barbecue kan bieden. Met de tips voor het kiezen van de juiste pizzasteen en het bereiden van je toppings, maak je als een echte Da Vinci van elke pizza 'un capolavoro culinario' (een culinair meesterwerk).

 

Voorbereiden van je Barbecue met de Pizzasteen

Laat de Italianen het niet horen, maar volgens ons is een pizza van de Kamado nog lekkerder dan uit de pizzaoven. De rokerigheid van de kolen geeft net die extra kick aan de pizza. De pizzastenen zijn gemaakt van extra sterk cordieriet keramiek waardoor ze heel goed tegen hoge temperaturen kunnen (onmisbaar voor een knapperige bodem).

Warm de pizzasteen langzaam op samen met de kamado en plate setter/divide and conquer tot deze goed heet is. A Belangrijk is om de pizzasteen nooit direct boven het vuur te leggen. Pizza's maak je altijd indirect, dus leg de pizzasteen niet direct boven het vuur, maar gebruik een Divide and Conquer (met beide half moon plates erin) of een Plate Setter onder de pizzasteen. De pizzasteen wordt anders té heet en dan verbrandt 'di Bodum'.

 

Het Beleggen van de Perfecte Pizza

Maak de pizza op Italiaanse wijze een mooie dunne bodem en vooral niet te veel saus en beleg. Zo houd je de bodem lekker luchtig en knapperig. Leef je uit met de variatie in de toppings. Van de klassieke margarita met mozzarella, tomatensaus en basilicum tot een geheel eigen veggie, vis of meat variant. Zolang je maar dun belegd. 

Pizza's maken is ook een geweldige bezigheid met kinderen: deeg maken, het kiezen van de toppings voor de pizza en op de Kamado. Het mooie is dat de pizza ook zo klaar is op de Kamado. Perfect dus voor de kleine koks die niet kunnen wachten om hun culinaire hoogstandje op te eten!

 

De juiste pizzasteen kiezen

De grootte van je pizzasteen heeft meer invloed dan je denkt. Zorg in elk geval dat de pizzasteen niet groter is dan het rooster van je bbq. Nog beter: kies een pizzasteen die iets kleiner is dan de binnendiameter van je vuurring, zodat de warmte in je kamado optimaal kan circuleren, dan is het ook makkelijker om de temperatuur van je kamado omhoog te stoken. Een te grote pizzasteen verstoort de luchtcirculatie en smoort op die manier je kamado. Kleiner mag altijd. Dat staat een goede werking niet in de weg. Meerdere kleine pizzastenen naast elkaar, met verschillende pizzaatjes of broodjes is ook leuk!

Ons assortiment bevat pizzastenen in diverse maten, perfect voor elke barbecue.

Twijfel je? Bel/mail/app ons gerust voor advies. Super leuk als we op die manier een bijdrage mogen leveren aan jouw ultieme pizza. 

Hoe maak je een pizza met een pizzasteen op je barbecue - ultieme gids
    • Keij Accessories - Pizza mes - houten handvatten - 35 cm

      Dit stijlvolle extra grote pizzames is gemaakt van RVS met stevige houten handvatten. De vorm zorgt ervoor, dat je eenvoudig een grote pizza snijdt zonder dat de toppings eraf schuiven.

      €17,95
    • Keij Accessories - Pizzaschep - afschroefbaar handvat

      Met deze handige pizzaschep haal je je pizza met gemak van je BBQ zonder je handen te branden. De pizzaschep heeft een extra groot blad van 30,5 x 66 cm. De steel is afneembaar, waardoor het blad eenvoudig in de vaatwasser kan.

      €24,95
    • Sale
    • Napoleon - Pizza Hakmes

      Met dit pizzames kun je jouw pizza in perfecte stukken verdelen.

      €26,95 €19,95

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Socialmedia

© Copyright 2024 KamadoBBQ BV - Powered by Lightspeed - Theme by totalli t|m e-commerce