Er zitten geen producten in uw winkelwagen. Misschien is het artikel dat u had gekozen uitverkocht.
- + KAMADO (38)
- + KAMADO ACCESSOIRES (377)
- + BARBECUE ACCESSOIRES (128)
- + NAPOLEON BARBECUES (140)
- + HOUTSKOOL en ROOKHOUT (82)
- + RUBS & SAUZEN (177)
- + KAMADO ONDERDELEN (66)
- BLACK FRIDAY (28)
- + RECEPTEN (112)
- + SALE (128)
- + CADEAU (20)
- BBQ WORKSHOPS (24)
Half moon plates
Waar gebruik je half moon plates voor?
De halfmoon plates zijn oorspronkelijk bedoeld om te gebruiken in combinatie met een divide and conquer. Door beide half moon plates in het frame van de divide and conquer te plaatsen kun je helemaal indirect aan de slag. Leg je maar 1 plate in het frame, dan kun je aan de ene kant indirect en aan de andere kant direct BBQ-en. Wil je meer informatie over het gebruik van een divide and conquer, lees hier wat de oneindige mogelijkheden zijn.
Natuurlijk kun je de half moon plates ook prima gebruiken als halve pizzasteen (heerlijk, een pizza calzone of kleine pizzaatjes) of als bakplaat om broodjes en flatbread op te bakken. Op de andere helft van je kamado heb je dan nog mooi ruimte over voor andere lekkere gerechten.
Welke maat half moon plates heb ik nodig?
Het is belangrijk dat rondom de plates nog genoeg ruimte is voor luchtcirculatie, anders smoor je de kamado en is het lastig om hem op temperatuur te krijgen. Onderstaand tref je een overzichtje aan van verschillende maten kamado's/divide and conquers met de bijpassende maat plates.
Maat Kamado of Divide and Conquer | Maat half moon plates |
15 inch | Set half moon plates 26 cm |
18 t/m 20 inch | Set half moon plates 30,5 cm |
21 inch | Set half moon plates 35,5 cm |
23 t/m 24 inch | Set half moon plates 38 cm |
25 inch | Set half moon plates 42 cm |
Van welk materiaal zijn de half moon plates gemaakt?
De half moon plates zijn gemaakt van cordieriet keramiek. Door de toevoeging van cordieriet zijn de twee halve stenen nog beter bestand tegen grote temperatuurverschillen.
Hoe onderhoud je half moon plates?
Je half moon plates stralend wit houden, dat gaat niet lukken. Maar dat hoeft ook niet. Draai de plates een volgend gebruik om en de vlammen branden de onderkant automatisch schoon. Eventueel kun je aangekoekte ingrediënten even van de plates afschrapen.
Weet je van te voren al dat een gerecht erg gaat druppelen op de plates, dan kun je overwegen om ze in te pakken met aluminiumfolie of om een lekbakje op de plates te zetten.
Was de stenen absoluut niet af met water, het water trekt in het keramiek, waardoor deze bij volgend gebruik kunnen breken.
Toon 1 - 5 van 5
-
Weergave
- Sorteren op