Er zitten geen producten in uw winkelwagen. Misschien is het artikel dat u had gekozen uitverkocht.
Keij Cast Iron | Gietijzeren Sauspannetje met Silicone Kwast
Waarom is een sauspannetje zo handig?
De heerlijkste sausen en marinades brengen jouw BBQ gerechten helemaal op smaak. Met dit Hittebestendig gietijzeren pannetje voor sauzen met silicone kwastje is doseren nog makkelijker, of je nu gaat voor een subtiel laagje met behulp van het kwastje of heerlijk bedruipen met de schenktuitjes, deze set is onmisbaar. Door het robuuste gietijzer, houdt het pannetje zijn warmt ook nog eens lang vast.
Kwaliteit en duurzaamheid gegarandeerd
Het Gietijzeren sauspannetje is gemaakt van hoogwaardig Gietijzer, waardoor het bestand is tegen hoge temperaturen en langdurig gebruik. Gietijzer houdt door de poreuze structuur heel goed warmte vast en zorgt voor gelijkmatige warmte afgifte. Hierdoor blijft je saus of marinade ook lang op temperatuur als het pannetje van het vuur of BBQ is.
Met de bijgeleverde silicone kwast kun je gemakkelijk en gelijkmatig jouw favoriete sauzen en marinades aanbrengen op vlees, vis en groenten. Dit pan-kwast duo is ontworpen om jouw BBQ-ervaring te optimaliseren en zorgt voor een perfecte smaakbalans in elke hap.
Veelzijdigheid in de spotlight
Dankzij het handige formaat en de ergonomische handgreep is ons sauspannetje eenvoudig te hanteren. Of je nu delicate sauzen wilt aanbrengen met de kwast tijdens het grillen of je gerechten wilt bedruipen met heerlijke marinades, dit veelzijdige accessoire is jouw geheime wapen voor elke smaakvolle creatie. Bovendien is het sauspannetje geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie, waardoor je het zowel binnen als buiten kunt gebruiken.
Onderhoud van een gietijzeren pan
Voor het onderhoud van de pan is het goed om je pan regelmatig te seasonen:
Maak de pan goed schoon met water en afwasmiddel. Zet het vervolgens in de oven of op de barbecue (160-200 graden) en verwarm de pan minimaal dertig minuten. Maak de pan hierna goed schoon met een doek of keukenpapier.
Vet de gietijzeren pan daarna in met Crisco, geklaarde boter of rijstolie en haal het overtollige vet weg met een doek of keukenpapier. Plaats de pan terug in de oven of op de barbecue en verwarm deze voor een uur. Laat deze daarna afkoelen en neem het overtollige vet weer weg. Wanneer de pan is afgekoeld, vet deze dan nog 1 keer in. Verwarm nogmaals een uur in de oven of op de barbecue. Nu is de pan klaar voor gebruik.
LET OP: gebruik geen zonnebloemolie of olijfolie voor het seasonen, daar gaat de pan van plakken.
Na gebruik volstaat een sopje van water met een paar druppels afwasmiddel om de pan schoon te maken. De gietijzeren pan is niet geschikt voor de vaatwasser.
Tip: Toch iets te lang laten staan met water erin? Geen nood, de vliegroest die dan ontstaat, verdwijnt als sneeuw voor de zon als je de pan opnieuw seasoned!
Tip 2 : Je kan de pan ook heel makkelijk seasonen met de handige pan coating spray (zie hier).
Specificaties:
- Totale lengte pan: 23,5 cm
- hoogte pan: 8,5 cm
- Diameter pan: 11,9 cm
- Lengte kwast: 21 cm
- Gewicht pan: 900 gram
Geen specificaties gevonden
- EAN 8720618512970
- Gewicht 900