Er zitten geen producten in uw winkelwagen. Misschien is het artikel dat u had gekozen uitverkocht.
- + KAMADO (38)
- + KAMADO ACCESSOIRES (377)
- + BARBECUE ACCESSOIRES (128)
- + NAPOLEON BARBECUES (140)
- + HOUTSKOOL en ROOKHOUT (82)
- + RUBS & SAUZEN (177)
- + KAMADO ONDERDELEN (66)
- BLACK FRIDAY (28)
- + RECEPTEN (112)
- + SALE (128)
- + CADEAU (20)
- BBQ WORKSHOPS (24)
Heerlijke Apfelstrudel van de kamado
Apfelstrudel
Zonnetje, sneeuw en apfelstrudel! Het ultieme wintersport gevoel. De sneeuw en de zon kunnen we helaas niet voor je regelen, maar het recept voor de allerlekkerste apfelstrudel, daar helpen we je graag aan. Door de apfelstrudel op de BBQ te maken, krijgt hij een subtiele rookvleug mee. Heerlijk gewoon!
Wat heb je nodig voor de Apfelstrudel van de BBQ?
Ingrediënten
- 3 à 4 appels
- 1,5 eetlepel kaneel
- 1,5 eetlepel suiker
- grote hand rozijnen
- 1 ei
- 1 rol kant en klaar bladerdeeg, uit de koeling òf 8 plakken bladerdeeg, uit de vriezer.
- Optioneel kun je er nog een handje gehakte pecannoten aan toevoegen voor een heerlijke rijke smaak.
- Poedersuiker
Materialen
- Plate setter of divide and conquer
- Pizzasteen
- Mengkom
- Bakpapier of Butcherpaper
Begin vast met het aansteken van je de BBQ aan en zorg dat deze 160 - 180 graden is. Voor dit gerecht ga ja indirect “grillen” of eerder gezegd bakken.
Hoe maak je de Apfelstrudel van de BBQ?
Bereidingswijze
- Snij de appels is kleine stukjes en meng deze met de suiker, kaneel en rozijnen. Wil je graag een extra bite en nootachtige smaak, voeg dan ook de pecannoten toe.
- Leg nu het bladerdeeg met bakpapier of Bucherpaper op de pizzasteen.
- Je gaat nu de strudel vullen. Dit doen we natuurlijk wel op de oorspronkelijke manier en dat gaat als volgt:
- Verdeel 1/3 van de appelvulling in de lengte in een lange strook op ongeveer 1/3 van het bladerdeeg.
- Sla nu het smalle stukje deeg over de vulling heen; let er wel op dat deze de vulling volledig bedekt! En druk vervolgens goed aan
- De rest van de vulling leg je nu tegen het reeds gevulde deel aan.
- Sla nu het resterende deeg over de gehele vulling en druk dit goed aan met een vork. Hierdoor zorg je ervoor dat de Strüdel mooi dicht blijft.
- Voor het aflakken van de strudel, draai/rol je hem om. Nu zie je een mooi strak deeg, dit is de bovenkant.
- De bovenkant ga je nu aflakken met een losgeklopt eitje en strooi er eventueel wat suiker en kaneel overheen.
- De strudel is nu klaar om gebakken te worden; dus leg de strudel met pizzasteen op de BBQ en bak deze ongeveer 30 minuten. Wanneer het deeg mooi bruin aan de bovenkant is en de onderkant wat steviger, is de Apfelstudel klaar!
- Bestrooi nog met een beetje poedersuiker en dan; genieten!
TIPS van onze Pitmasters:
- Wil je nog meer genieten van je Apfelstrudel, doe er dan wat lobbig geslagen, ongezoete slagroom bij of vanillesaus, dan waan je je echt weer even in Oostenrijk!
- Maar een bolletje vanille-, kaneel- of pecannotenijs is er ook heel lekker bij.
- Wij hebben voor onze strudel een Jazz appel gebruikt die vrij stevig blijft. Heb je liever dat de appelstukjes wat zachter worden, gebruik dan een wat zachtere appel soort, bijvoorbeeld een Elstar appel.
- Ben je klaar met het rollen van je Strudel maar is de BBQ nog niet op temperatuur; geen punt. Leg de Strudel er maar gewoon op zodat het deeg en de appel alvast langzaam kunnen voorgaren. Wanneer dit het geval is kan je de baktijd iets verlengen, ongeveer 5 à 10 minuten.
- Bereid de appelvulling een avond van de voren zodat de smaken lekker in kunnen trekken.
Toon 1 - 5 van 5
-
Weergave
- Sorteren op