Er zitten geen producten in uw winkelwagen. Misschien is het artikel dat u had gekozen uitverkocht.
Choco choco swirl cookie
Wat heb je nodig om de Choco choco swirl cookie te maken op de kamado?
Ingrediënten
- 140 gram zelfrijzend bakmeel
- 130 gram donker bruine basterd suiker
- 105 gram boter + wat extra om in te vetten
- 25 gram cacaopoeder
- 1 ei
- 4 gram vanille suiker
- Snuf zout
- 75 gram pure chocolade, klein gehakt
- 75 gram witte chocolade, klein gehakt
- 2 eetl. Witte chocolade pasta
Materialen
- Plate setter of divide and conquer
- Skillet 19,5 cm of 2 van 16 cm
- Mixer of garde
- Mengkom
- Butcherpaper of bakpapier
Hoe maak je de Choco choco swirl cookie op de kamado?
Aller eerst steek je de BBQ aan en zorg dat deze +/-160 graden is. Voor dit gerecht ga ja indirect “grillen” of eerder gezegd bakken.
Bereidingswijze
- Bereid de skillet voor; vet deze in en knip een cirkel uit het bakpapier zodat deze alleen de bodem van de skillet bedekt.
- Mix de boter, de basterdsuiker, de vanillesuiker samen met het ei tot een romig geheel.
- Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel en zout toe en kneed tot een mooi deeg.
- Voeg nu stukjes chocolade toe aan het deeg en kneed je kort tot de chocolade goed verdeeld is.
- Verdeel het deeg nu in de skillet. Dit gaat het beste met een vochtige lepel.
- Maak de cookie af door de witte chocolade pasta er een beetje door/overheen te swirlen
- Plaats nu de skillet op de BBQ en bak de cookie 35 à 40 min in de kamado. Ga je voor de twee 16cm skillets dan is 25 à 30 min bakken lang genoeg.
TIP
- Is de baktijd voorbij? Haal dan de cookie met een spatel uit de skillet. Dit voorkomt dat de onderkant van de cookie aanbrand doordat het gietijzer de warmte lang vasthoudt en daarmee de cookie dus blijft “bakken”.
- Verwarm de witte chocolade pasta eerst een beetje voor zodat het swirlen makkelijker gaat.
- Door de witte chocolade swirl blijft het midden van de cookie wat zacht, hierdoor lijkt het ook wel een beetje op brownie.