Er zitten geen producten in uw winkelwagen. Misschien is het artikel dat u had gekozen uitverkocht.
Categorieën
- + KAMADO (33)
- + KAMADO ACCESSOIRES (303)
- + BARBECUE ACCESSOIRES (139)
- + NAPOLEON BARBECUES (145)
- + HOUTSKOOL en ROOKHOUT (37)
- + RUBS & SAUZEN (132)
- + KAMADO ONDERDELEN (67)
-
+
RECEPTEN
(75)
- Bijgerechten van de BBQ (20)
-
Hoofdgerechten van de BBQ
(37)
- Parelhoenfilet op Cederhout (5)
- Iberico Rack (12)
- Picanha (3)
- Beer Can Chicken variatie - Cola Can Chicken (8)
- Makkelijke zalm van de BBQ (7)
- Zalm op de BBQ - Warm gerookte zalm (18)
- + Pulled Pork (0)
- + Gegrilde Knoflookgarnalen (0)
- +Ossenhaas met Kruiden (0)
- Oezbeekse Plov uit de Kazan en van de kamado (0)
- BBQ desserts en Keij zoete verwennerijen (20)
- SALE (98)
- + CADEAU (20)
- BBQ WORKSHOPS (26)
- PIT BOSS GRILLS (41)
Recent bekeken
blog
KamadoBBQ | FUELING GREAT MEMORIES
Smashed potatoes
Smashed potatoes van de kamado
Naast een goed stuk vlees wil je natuurlijk ook nog wat anders en wat is er nou lekkerder dan plat gemepte aardappelen(Smashed potatoes)? Nou eigenlijk niks… zeker niet als je ze af maakt met knoflook, kruiden en kaas!
Wat heb je nodig voor Smashed potatoes?
Ingrediënten:
- 8 kleine, kruimelige aardappels (4 grote kan uiteraard ook alleen heb je dan wat meer geduld nodig).
- 3 flinke knepen 207 gedrease olijfolie
- 1 eetlepel Pablo’s potatoes kruiden
- 2 knoflookteentjes
- Handje(of 2) gerapste kaas
Materiaal:
- Platesetter of divide and conquer
- Pizzasteen
- Butcher paper
- Bakkwast
- Aardappelstamper, pan of iets anders waarmee je aardappel mee plat kan meppen.
Hoe maak je de smashed potatoes?
- Was de aardappels grondig zodat je straks geen knarsende tanden heb van achter gebleven grond/zandkorrels.
- Leg de aardappels boven het indirecte gedeelte van je kamado; je gaat ze nu garen/poffen, dit zal ongeveer 30 à 35 minuten duren(ze zijn goed als je met een vork makkelijk in de aardappel kan prikken.
- Ondertussen maak je van de olijfolie, 2 uitgeperste knoflookteentjes en pablo’s potatoes kruiden een mengsel.
- Leg op de pizzasteen een stuk butcherpaper.
- Neem de aardappels van de bbq en leg deze op het butcherpaper.
- Mep/stamp de aardappels plat. Hoeft niet zo plat al een pizza maar dat de schil gebarsten en open gespat is.
- Kwast ze lekker in met het mengsel van olie, knoflook en kruiden en bestrooi vervolgens met geraspte kaas.
- Leg de pizzasteen nu voor 10 minuutjes op de kamado totdat de kaas gesmolten is om vervolgens aan te vallen.
Tip van de pittmaster:
- Neem je grote aardappels? Dan zal het wat langer duren voordat ze gaar zijn en je er dus van kan gaan genieten.
- Hou je niet van aardappel met schil? Dan kan je ze uiteraard ook eerst even uit hun schilletje halen.
- Wil je een keer een andere variant van de smashed potatoes et wat minder pit? Dan kan je de pablo's potatoes kruiden ook vervangen door de habibi veggie kruiden.