Er zitten geen producten in uw winkelwagen. Misschien is het artikel dat u had gekozen uitverkocht.
Categorieën
- + KAMADO (38)
- + KAMADO ACCESSOIRES (377)
- + BARBECUE ACCESSOIRES (128)
- + NAPOLEON BARBECUES (140)
- + HOUTSKOOL en ROOKHOUT (82)
- + RUBS & SAUZEN (177)
- + KAMADO ONDERDELEN (66)
- BLACK FRIDAY (28)
- + RECEPTEN (112)
- + SALE (128)
- + CADEAU (20)
- BBQ WORKSHOPS (24)
Filters
Recent bekeken
blog
KamadoBBQ | FUELING GREAT MEMORIES
Beer Can Chicken variatie - Cola Can Chicken
Wat is een lekkere variatie op Beer Can chicken?
Cola Can Chicken!!
Een heerlijk recept om je gasten mee te verrassen. En het leuke is dat het eigenlijk heel simpel en gemakkelijk is… dus ook nog genoeg tijd voor gezelligheid en lekker lang tafelen.
Wat heb je nodig voor de lekkerste kamado kip van de chickensitter?
Ingrediënten
- Hele kip
- 207 Degrease olijfolie
- Pink Devil rub
- 200 ml cola
- 2 paprika’s
- Pondje krieltjes met schil
- 3 uien
Materiaal:
Hoe maak je deze heerlijke Beer Can Chicken variatie?
Voor dit gerecht ga je direct grillen op 180 graden.
- Leg een handje Beech rookchips te week in een laagje water.
- Begin met het losmaken van de huid van de kip. Dit doe je door met je vingers/hand tussen de huid en het vlees in te gaan en van links en naar rechts te bewegen.
- Vervolgens masseer je de kip lekker in met de 207 degrease olijfolie en daarna met de Pink Devil rub. Zorg hierbij dat je ook goed de holtes in masseert met de olie en rub zodat elke hapje dat je neemt een smaakt als of er een roze duiveltje op je tong piest. ;-)
- Nu zijn de groente en krieltjes aan de beurt. Dit alles was je en snijd je vervolgens in grove stukken. Zorg dat je 1 halve ui, ongesneden, over houd om de kip af te sluiten.
- Druppel hier rijkelijk wat 207 degrease olijfolie over heen en hussel even door.
- Nu ga je de Chickensitter “aankleden”. Giet de cola in het gat van de kipstandaard. Zet hier de kip bovenop met zijn achterwerk naar beneden.
- Stop nu de halve ui die je overhebt in de nek van de kip zodat het vocht/cola in de kip blijft.
- Verdeel als laatste de grof gesneden groente om de kip heen in de chickensitter.
- Trek met het geweekte rookhout een lijn van het midden van je kamado BBQ naar de rand, zodat het rookhout geleidelijk op smeult en je een constante toevoeging van rook hebt.
- Je Valentine’s chicken is nu klaar op de bbq op te gaan. Je gaat de kip grillen op +/- 180 graden.
- Schep tijdens het grillen ook af en toe de groente om zodat de smaken van de kip daar ook goed verdeeld worden.
- Heeft je kippetje een kerntemperatuur van 75? Dan is het tijd om de chickensitter van de bbq af te halen en te gaan genieten met je gasten en geliefde(n).
Tip: De Pink Revange BBQ saus is heerlijk bij de Cola Can Chicken variatie. Heerlijk romige met een spicy accent.
Toon 1 - 7 van 7
-
Weergave
- Sorteren op