Er zitten geen producten in uw winkelwagen. Misschien is het artikel dat u had gekozen uitverkocht.
Categorieën
- + KAMADO (38)
- + KAMADO ACCESSOIRES (377)
- + BARBECUE ACCESSOIRES (128)
- + NAPOLEON BARBECUES (140)
- + HOUTSKOOL en ROOKHOUT (82)
- + RUBS & SAUZEN (177)
- + KAMADO ONDERDELEN (66)
- BLACK FRIDAY (28)
- + RECEPTEN (112)
- + SALE (127)
- + CADEAU (20)
- BBQ WORKSHOPS (24)
Filters
Recent bekeken
blog
KamadoBBQ | FUELING GREAT MEMORIES
Makkelijke zalm van de BBQ
Heerlijke zalm van de bbq.
Wanneer het zonnetje begint te schijnen wil je toch maar een ding; barbecueën!
En met het stralende voorjaarszonnetje op je bol geniet je van een heerlijk fris wit wijntje. Daar hoort natuurlijk en goede moot vis bij. En om dit geniet momentje te vergroten, hebben wij een heerlijk maar vooral simpel recept voor zalm van de barbecue.
Wat heb je nodig voor de zalm van de bbq?
Ingrediënten:
- Flinke zalm moot (niet te flink want hij moet natuurlijk nog wel op het cederhouten plankje passen)
- Vis a vis kruiden
- 207 degrease olijfolie
- Witte wijn
- Cederhouten rookplankje
Materiaal:
- Gietijzeren rooster
- Houtskool
- lage bak, groot genoeg zodat het rookhout plankje er in past.
Voordat je de barbecue aansteekt leg je het cederhouten rookplankje in een bak met witte wijn om te weken. Doe dat niet in de wijn waarvan je zelf aan het genieten bent in het zonnetje want dat zou zonde zijn. Een huiswijn volstaat prima hiervoor.
- Begin nu met het aansteken van de barbecue. Zorg dat deze een temperatuur van ongeveer 125-150 graden heeft. Je zorgt ervoor dat je de barbecue inricht om direct te grillen. Doordat het cederhouten rookplankje tussen de kolen en de zalm zit wordt de zalm toch indirect gegrilld. Door de vlammen/hitte van de kolen gaat het plankje flink roken. Dit is natuurlijk ook de bedoeling want die heerlijke rooksmaak willen we ook aan onze zalm hebben.
- Nu ga je aan de gang met de vis a vis kruiden, olijfolie en de moot zalm. Voorzie de zalm met een lekkere laag olijfolie en masseer vervolgens in met de vis a vis kruiden.
- En nu haal je het cederhouten plankje uit de witte wijn en hier leg je dan de zalm op.
- Ondertussen zal de barbecue wel op temperatuur zijn en kan het plankje met zalm de barbecue op om gaar te worden.
- Dit garen gaat vooral op gevoel en zal ongeveer 40 minuten duren. Voel af en toe even met je vingers door er zacht op te drukken. Voelt de zalm zacht en sappig, dan is het tijd om je glas wijn te vergezellen met een heerlijk stukje zalm.
TIPS:
- Geen (huis)wijn in huis om het cederhouten plankje in te weken; geen probleem water volstaat ook zeker!
- Heerlijk met smakelijke vleestomaten en groene asperges van de BBQ
Toon 1 - 7 van 7
-
Weergave
- Sorteren op