KamadoBBQ BV

  • GEEN VERZENDKOSTEN VANAF € 75,- IN NL/BE
  • LEVENSLANGE GARANTIE OP ALLE KEIJ KAMADO'S
  • VOOR 17.00u BESTELD, ZELFDE WERKDAG VERZONDEN | WINKEL IN AMSTELVEEN
  • |
  • |
  • Registreren

Plov

Oezbeekse Plov uit de kazan en van de kamado

Voor 4-6 personen

Ingrediënten:

  • 500 g lamsvlees (of rundvlees)
  • 500 g langkorrelige rijst (bijv. basmati)
  • 2 grote uien, in dunne ringen
  • 3 middelgrote wortels, in reepjes
  • 1 bol knoflook (ongepeld, hele tenen)
  • 100 ml plantaardige olie (of schapenvet voor authentieke smaak)
  • 1 eetlepel komijnzaad
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 liter water of bouillon
  • 1 handvol rozijnen (optioneel)


Materialen:

 

Aan de slag!

  1. Haal het vlees minimaal 1 uur van de te voren uit de koelkast.
  2. Snijd het vlees in blokjes van ca 2 cm
  3. Zorg dat de BBQ een temperatuur heeft van ongeveer 140 graden.
  4. We gaan indirect aan de slag, dus plaats de divide and conquer in de kamado. De accessoire ring mag op het hoogste niveau. Gebruik je een platesetter, leg deze dan op de vuurring met de pootjes omhoog en een rooster op de pootjes.
  5. Plaats de kazan in de ring van de divide and conquer of op het rooster. Zodra de Kazan goed heet is, voeg je de olie toe. Bak het vlees op hoog vuur tot het goudbruin is.
  6. Voeg de uien toe en bak tot ze zacht en gekarameliseerd zijn.
  7. Voeg de wortels toe en bak ze een paar minuten mee.
  8. Strooi de komijn, koriander, paprika, zout en peper over het mengsel en roer goed.
  9. Schenk het water of de bouillon erbij en leg de ongepelde knoflookbol in het midden. Laat dit 30 minuten sudderen.
  10. Spoel de rijst goed af en voeg deze voorzichtig toe bovenop het vleesmengsel zonder te roeren.
  11. Giet eventueel extra water toe tot de rijst net onder staat en laat het op laag vuur zonder deksel op de Kazan garen. De deksel van de kamado wel dicht houden.
  12. Zodra al het water is opgenomen, haal je de Kazan van de BBQ. Doe de deksel op de kazan en laat de plov 15 minuten rusten.
  13. Knoflooktip: Haal de bol eruit en pers de zachte knoflook uit de teentjes. Je kunt dit als een puree door de plov roeren of apart serveren.
  14. Roer de plov voorzichtig door en serveer!

Tip:

Serveer plov met een frisse salade van tomaat, komkommer en ui. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Socialmedia

© Copyright 2025 KamadoBBQ BV - Powered by Lightspeed - Theme by totalli t|m e-commerce