Er zitten geen producten in uw winkelwagen. Misschien is het artikel dat u had gekozen uitverkocht.
Categorieën
- + KAMADO (38)
- + KAMADO ACCESSOIRES (377)
- + BARBECUE ACCESSOIRES (128)
- + NAPOLEON BARBECUES (140)
- + HOUTSKOOL en ROOKHOUT (82)
- + RUBS & SAUZEN (177)
- + KAMADO ONDERDELEN (66)
- BLACK FRIDAY (28)
- + RECEPTEN (112)
- + SALE (128)
- + CADEAU (20)
- BBQ WORKSHOPS (24)
Filters
Recent bekeken
blog
KamadoBBQ | FUELING GREAT MEMORIES
Picanha
Picanha van de Kamado
Picanha, of wel staartstuk, is een perfect om te bereiden op de BBQ. Het is een mooi stuk stevig vlees met een uitgesproken smaak en een lekkere vetrand die extra krokant wordt op de BBQ. Daardoor heeft het weinig opsmuk nodig. Beetje zeezout is genoeg. Uiteraard mag de Chimmichurri (Argentijnse specialiteit) niet ontbreken.
Benodigdheden
Producten:
Picanha
Chimichurri
Zeezout
Materialen:
(Keij) Kamado
Plate setter of Divide and Conquer
Kernthermometer
Handschoenen
Roostertang
Aluminiumfolie
Aan de slag!
- Haal de Picanha minimaal 1 uur van de te voren uit de koelkast.
- Snijd de vette kant van de Picanha in een ruitvorm in (zie afbeelding).
- Zorg dat de BBQ een temperatuur heeft van ongeveer 140 graden.
- Plaats de Picanha met de vette kant naar boven. Grill de Picanha indirect op de BBQ gaar tot een kerntemperatuur van 46 graden.
- Haal de Picanha van de BBQ.
- Stook de BBQ goed heet tot 200 graden
- Grill de Picanha nog kort direct met de vette kant naar beneden voor een knapperig vetrandje.
- LET OP!!! Door het vet dat op de kolen valt, zullen vlammen ontstaan. Wees voorbereid en gebruik een handschoen en een tang.
- Verpak de Picanha in het aluminiumfolie en laat nog even 2 tot 4 minuten rusten.
- Snijd de Picanha op de draad in dunne plakken. Bestrooi met wat zeezout en serveer met Chimichurri.
Toon 1 - 3 van 3
-
Weergave
- Sorteren op