KamadoBBQ BV

  • GEEN VERZENDKOSTEN VANAF € 75,- IN NL/BE
  • LEVENSLANGE GARANTIE OP ALLE KEIJ KAMADO'S
  • VOOR 17.00u BESTELD, ZELFDE WERKDAG VERZONDEN | WINKEL IN AMSTELVEEN
  • |
  • |
  • Registreren

Texas club | kazan | wok | gietijzer | aluminium deksel | 3,5 L

  • Merk: Texas Club Meer Texas Club
  • Deze gietijzeren wokpan met aluminiumdeksel is ideaal voor de BBQ. Je maakt binnen een handomdraai de heerlijkste gerechten. Omdat gietijzer goed zijn warmte vasthoudt, is deze pan ook perfect om in te sudderen.
€34,95
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
... updating the shopping cart ...
Aan verlanglijst toevoegen
  • GEEN VERZENDKOSTEN VANAF € 75,- IN NL/BE
  • LEVENSLANGE GARANTIE OP ALLE KEIJ KAMADO'S
  • VOOR 17.00u BESTELD, ZELFDE WERKDAG VERZONDEN | WINKEL IN AMSTELVEEN

Wat is een kazan?

De kazan is een zware ronde kookketel. De vorm is een beetje vergelijkbaar met een wok, maar dan met een dikke bodem. Doordat deze kazan van gietijzer is gemaakt, houdt hij extra goed de warmte vast en zorgt voor een gelijkmatige warmte-afgifte. De Kazan zie je vooral terug in de Centraal-Aziatische, Russische en Turkse keuken. Vooral de Plov is een beproeft recept in de Kazan. Hier vind je een recept voor Oesbeekse Plov van de Kamado.

 

Wat maakt deze pan zo bijzonder?

Deze wokpan van gietijzer met aluminium deksel en aluminium handvaten is perfect voor op de BBQ. Gietijzer houd goed zijn warmte vast en aluminium kan tegen hoge temperaturen en dat is wat je nodig hebt op een BBQ. Kijk gerust verder dan de BBQ groot is, de Kazan is namelijk geschikt voor vrijwel alle warmtebronnen en de oven. Zelfs (indirect) gebruik op de BBQ en inductie behoren tot de mogelijkheden. 

Deze pan is zo veelzijdig dat je er allerlei gerechten in kan bereiden. Denk aan soep, stoofschotels, wok gerechten of zelfs frituren. Niks is te gek voor deze pan.  

 

Onderhoud en materiaal

Deze pan is in principe klaar voor gebruik. 

Voor het onderhoud van de pan (Gietijzer) is het goed om je pan regelmatig te seasonen:

Maak de pan goed schoon met water en afwasmiddel. Zet het vervolgens in de oven of op de barbecue (160-200 graden) en verwarm de pan minimaal dertig minuten. Maak de pan hierna goed schoon met een doek of keukenpapier.

Vet de gietijzeren pan daarna in met Crisco, geklaarde boter of rijstolie en haal het overtollige vet weg met een doek of keukenpapier. Plaats de pan terug in de oven of op de barbecue en verwarm deze voor een uur. Laat deze daarna afkoelen en neem het overtollige vet weer weg. Wanneer de pan is afgekoeld, vet deze dan nog 1 keer in. Verwarm nogmaals een uur in de oven of op de barbecue. Nu is de pan klaar voor gebruik.

LET OP: gebruik geen zonnebloemolie of olijfolie voor het seasonen, daar gaat de pan van plakken.

Na gebruik volstaat een sopje van water met een paar druppels afwasmiddel om de pan schoon te maken. De gietijzeren pan is niet geschikt voor de vaatwasser. 

Tip: Toch iets te lang laten staan met water erin? Geen nood, de vliegroest die dan ontstaat, verdwijnt als sneeuw voor de zon als je de pan opnieuw seasoned!

Tip 2 : Je kan de pan ook heel makkelijk seasonen met de handige pan coating spray (zie hier). 

 

Specificaties:

- Pan:

  • Binnendiameter: 25 cm
  • Buitendiameter incl. handvaten: 32 cm
  • Hoogte : 11,5 cm
  • Gewicht: 3,6 kg  
  • Geschikt voor oven en barbecue
  • Inhoud: 3,5 l


- Deksel :

  • Diameter: 26 cm
  • Gewicht: 400 gram
  • Geschikt voor oven en barbecue

 

Geen specificaties gevonden

  • EAN 4779039711824
  • Gewicht 4000

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Socialmedia

© Copyright 2025 KamadoBBQ BV - Powered by Lightspeed - Theme by totalli t|m e-commerce